AcasăLifestyleBusinessPrimul avion străin care a aterizat la Kabul / Importanța majoră a...

Primul avion străin care a aterizat la Kabul / Importanța majoră a Qatarului pentru dezamorsarea situației

-

Un avion din Qatar care transporta o echipă tehnică a aterizat în Kabul, capitala afgană, miercuri pentru a discuta despre „reluarea operațiunilor la aeroport”, a declarat pentru AFP o sursă familiarizată cu problema.
Este primul avion străin care a aterizat în Kabul de când ultimii soldați americani au părăsit capitala afgană luni.
„Deși nu s-a ajuns la un acord final cu privire la furnizarea de asistență tehnică, o echipă din Qatar a început o discuție pe baza unei cereri” din partea mișcării islamiste talibane la putere la Kabul și a altor protagoniști, a adăugat aceeași sursă fără a le specifica.
Presa arabă de pe Twitter l-a citat pe purtătorul de cuvânt al talibanilor spunând că „i-a cerut oficial Qatarului ajutor pentru a conduce aeroportul și a-l face operațional cât mai repede posibil”.
Doha menține relații strânse cu talibanii, noi stăpâni ai Kabulului din 15 august și joacă un rol central în negocierile dintre regimul islamist și comunitatea internațională.
Boeing C-17A Globemaster a atins asfaltul de pe aeroportul din Kabul. „Discuțiile sunt încă în curs cu privire la problemele de securitate”, a spus aceeași sursă.
„Scopul este reluarea zborurilor către și dinspre Kabul, pentru asistență umanitară și asigurarea libertății de circulație într-un mod sigur, inclusiv reluarea evacuărilor”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...